در نشست بررسی تحلیلی وقایع سیل اخیر در ایران که عصر روز گذشته در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، رییس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری از نبود مدیریت یکپارچه حوضههای آبخیز انتقاد کرد و بهلول علیجانی، اقلیم شناس، یکی از ویژگیهای تغییر اقلیم را افزایش پدیدههای «فرین» (حوادث جوی نادر) دانست.
سرعت یافتن تغییرات اقلیمی و انقراض گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطر که حتی هنوز شناسایی و ثبت نیز نشده اند، موجب نگرانی شدید فعالان محیط زیست شده و این موضوع را به شعار روز جهانی زمین پاک در سال ۲۰۱۹ تبدیل کرده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه سیلهای اخیر باعث ورود حجم زیادی از رسوبات به رودخانهها و تالابها شده است، گفت: این رسوبات میتواند باعث پر شدن مخزن تالابها، تغییر زیستگاهها و جابجایی برخی گونههای آبزی شود. / مدیرکل دفتر اکوسیستمهای تالابی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی نفتی ...
۱۰ فروردین امسال بود که محیط بانان پارک ملی گلستان زمان گشتزنی بین دشت و تپه ماهورها در منطقهای معروف به «آبریز میرزابایلو» با لاشه چند قوچ و میش مواجه شدند. معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست گفت: هنوز علت تلف شدن ۱۶۰ رأس قوچ و میش در پارک ملی گلستان مشخص نشده اما احتمال مسمومیت عمدی حیات وحش محتمل است.
چند روز پیش، خبری در رسانه ها مبنی بر مشاهده یک «فسیل زنده» در دریاچه هامون منتشر گردید و قدمت این گونه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سال اعلام شد. عرفان خسروی، دیرینهشناس و جانورشناس، درباره این گونه و صحت و سقم خبر توضیحات کامل تر و دقیق تری ارائه کرده است.
در روزهای اخیر همزمان با افزایش مقدار بارشها در کشور، شاهدموج حرکت پروانههای بیشماری هستیم که در مناطق مختلف کشور دیده میشوند وبرای بسیاری این سوال پیش آمده که این پروانهها از چه گونهای هستند و چرا جمعیتشان افزایش یافته است و اینکه رابطه ای میان رشد جمعیت پروانه ها و افزایش بارشها وجود دارد یا خیر.
طبق اعلام رسانههای چینی، آخرین لاکپشت غولپیکر نرمپوسته یانگتسه ماده در چین تلف شده و به این ترتیب زمان انقراض این گونه از لاکپشتهای به شدت در معرض انقراض را نزدیک ساخته است.
محققان پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نقشهبرداری مرجانهای سخت جزایر کیش، هندورابی، فارور و بنی فارور در خلیج فارس را با استفاده از تصاویر ماهوارهای انجام دادند.
تالاب آقگل در جنوب شرقی شهر تازه تأسیس اسلامشهر آقگل از توابع ملایر و روستای توتل در کنار کوه کت در مرز استانهای همدان و مرکزی واقع شدهاست و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
زیست آنلاین: صخرههای مرجانی یا آبسنگهای مرجانی یکی از مهمترین، ظریفترین و متنوعترین اکوسیستمهای آبی است که شکلگیری آن به زمان زیادی نیاز دارد و نقش بسیار مهمی در سلامت محیط زیست و آب و هوای کره زمین دارند، سفید شدن صخره های مرجانی تحت تاثیر افزایش دما کاهش شدیدی در تولید آن ها ایجاد می کند.
ماهی زبرا، ماهیهای ریز و کوچکی هستند که این روزها در قالب ماهیهای زینتی در آکواریومهای کوچک به فروش میرسند. این گونه از ماهیان بومی کشورهای جنوب آسیا مثل هند و بنگلادش هستند و در واقع در کشور ما گونهای غیر بومی به شمار میروند.
زیستفناوری دریایی گزینه مناسبی برای اقتصاد کشورهای در حال توسعه و مجاور اقیانوسها است. چرا که این کشورها منابع گسترده و ارزشمند دریایی با تنوع بسیار وسیع دارند.
پرویز کردوانی، پدر کویر شناسی ایران و محقق حوزه محیط زیست گفت: در ایران ۶ نوع جنگل وجود دارد، این جنگلها شامل "جنگلهای هیرکانی"، "جنگلهای بلوط غرب ایران"، "جنگلهای دریایی حرا و چندل (مانگرو) "، "جنگلهای ارسباران"، "جنگلهای خشک داخلی" و "جنگلهای مصنوعی" میشود که همه آنها در معرض خطر قرار دارند.
سرپرست اداره محیط زیست فیروزکوه، درباره مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست توضیح داد: مناطق چهارگانه عبارتند از پارک ملی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده و وقتی میگوئیم یک منطقه آزاد است یعنی شامل این مناطق چهارگانه نیست.
در کنار رونق بازار عید و متعلقات سفره هفت سین، خرید و فروش گونههای حیات وحش در معرض انقراض نیز رواج یافته اما این وضعیت با آیین باستانی نوروز که نماد زایش طبیعت است در تضاد است به همین سبب از شهروندان درخواست میکنیم تا از خرید گونههای زینتی و کمیاب آبزی خودداری کنند.
پارک ملی لار یکی از مناطق حفاظتشده ایران است که دارای اکوسیستمهای کوهستانی مرتفع و آبی میباشد. این منطقه در البرز مرکزی نزدیک دامنهٔ جنوب غربی دماوند و در مرز دو استان تهران و مازندران قرار گرفتهاست. پارک ملی لار از ۱۵خرداد بازگشایی میشود اما مناطق حاشیهای و شکارممنوع پارک پذیرای گردشگران نوروزی است.
سازمان ملل متحد با استناد به نتایج یک بررسی مبسوط هشدار داده است که آلودگی هوا، خاک، آبهای زیرزمینی و دریاها موجب مرگ میلیونها نفر در جهان میشود. این سازمان از دولتها خواسته است که به طور جدی جلوی این روند را بگیرند.
پروین فرشچی، معاون سابق زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور، درباره فک خزری میگوید: فک خزری تنها پستاندار دریای خزر است که جمعیت آن در دهه ۹۰ میلادی بالغ بر یک میلیون قطعه بود، اما بر اساس آخرین سرشماری تعداد آنها به ۱۰۰ هزار قطعه کاهش یافت.
جلسه بررسی نحوه هزینه کرد درآمد صندوق ملی محیط زیست، با حضور حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، امیرارسلان مهاجر طهرانی مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست، سید مجید خرازیان مقدم مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی، نمایندگان استانهای کرمان، یزد، خراسان جنوبی و خراسان رضوی و نمایندگان شبکه سمنهای محیط زیست در محل ...